söndag 18 oktober 2009

Hänt mycket i helgen





Svärmor Margaretha.
Hej alla goa vänner!

Här har det hänt en del under helgen... Det har bakats SEGKAKOR, tyvärr ingen bild på dem men svärmor fick fina bilder som jag får senare... Vi är i goa vänners Bagarstuga och bakar. Man måste värma upp ugnen med ved flera dagar innan baket för att den ska vara tillräckligt varm. Sen gräddar man segkakorna på hällen. Vi gjorde en deg på 4 liter mjölk och 1 liter vatten... så det blev en stor deg i en stor bytta. Vi räknade att vi fick ca 70 st segkakor så vi klarar oss till jul.
Det är tjockare än tunnbröd och mjukt segt underbart gott.



Annika en go vän som ställer upp och hjälper oss med bakningen, veteran när det gäller segkakor.

Sonen var så klart med och bakade med kaveln i högsta hugg.... "-när ska vi baka"....
Sen var jag tvungen att ta några bilder på vår ljung som står ute på gården så vackert nu när andra växter börjar tappa färg och blad...

Så här ser bygget ut just nu... det har hänt lite sedan sist... Väggarna har kommit upp och nu håller de på med tak stolarna så vi får se vad som har hänt tills nästa gång.




Svärfar Stefan

Nu börjar en ny vecka med nya möjligheter och jag hoppas att ni får det bra. Ha det så gott med familjen, vänner, jobb och fritid.

Ha en riktigt skön vecka så ses vi goa kramar.

2 kommentarer:

  1. Skönt att se att ni jobbar lite, både med kakbak och bygget. Det ser ut att bli bra. Vi får väl se vilka som får inviga den när den blir klar. Hälsa svärföräldrarna.

    Kram
    Anette

    SvaraRadera
  2. Så roligt och mysigt med storbak i vedeldad ugn! Ha en skön vecka du med, kram Eva.

    SvaraRadera