måndag 27 april 2009

Ny vecka, nya möjligheter...

Våren är nu verkligen här och det är måndag och jag har varit ledig. Jag och min son har jobbat lite ute i trädgården. Så ni får stå ut med att nu kommer det bilder från trädgården istället för inomhus. Så här blev resultatet av gjuteriet.


Ser ni den lilla sköldpaddan och fisken som ligger på stenen. Det är min sons gjuteri. Ibland undrar jag vad han ska bli, idag har han sett stora maskiner och ska köra skotare och skördare när han blir stor och gjutare... Vi får se vad det blir....



Sen var vi och köpte blommor här i byn. Det blev bland annat en frost tålig murgröna som jag hoppas ska falla över kanten och slingra sig lite i sommar. Den ska flyttas när jag vet var den ska sitta sen.

1000 Tack till alla som tittar förbi och ni som lämnar spår av er genom kommentarer. Tack för alla era råd. Det är så roligt att läsa... Ha en riktigt bra vecka och....

Goa Kramar
Ina

lördag 25 april 2009

Efter en härlig dag i trädgården....

Behöver man en liten saft stund på brunnslocket. Solen skiner och det är alldeles för varmt och jag vägrar att ta av mig något... Vi har haft ett fantastiskt väder här i helgen stekande varmt över 20° i solen. Ni kommer att få se lite vad vi gjorde i lördags...
Däcket bakom sonen har vi fått av goa vänner som vi använder som sandlåda. Så nu ska vi köpa en däckgunga till gungställningen sen är det perfekt.

Här är blommor som jag köpte i stan i torsdags när jag var på plantagen. Tänkte köpa så otroligt mycket blommor men kom hem med en... Ska plantera ner den i betongkruka när den blir färdig.


Jag har denna blomma i min rabatt men vet inte vad det är. Vet ni? Den får en gul blomma, sen har jag en i en annan rabatt och den blir sammetsmörkröd. Men den är väldigt fin så jag har behållit den. Den blommar i början av sommaren.

Vi har även hunnit med att kratta gräsmattan i alla fall en del av gräsmattan. Den övre mot skjulet. Det är väldigt frustrerande med en son som vill hjälpa till det är ju så kul... Men inte när han ska kratta precis där jag är och kratta ut det jag har krattat ihop... hihihi...


Vi fick vår ved idag så den ska staplas in i vår vedbo i veckan 6 kubikmeter jaaah.


Har börjat göra mina betongkrukor nu och här är jag halvvägs... nu ska de bara torka. Det blir fler bilder längre ner. Svårt att få dem i rätt ordning ibland... det kommer väl när man har lärt sig det mä... I denna ska jag sätta taklök av olika slag eller vad det heter.


Det här är en av våra rododendron som inte vill bli större, har satt den i rododendro jord men det hjälper inte vad är det för fel?



SER NI DET HÄNDER LITE I VÅR RABATT!!!!!
Det växer det kommer upp lite påskliljor men det får väl bli pingstliljor de är väl lagom uppe då.


Gillar denna sten enkel men rund hittade den i skogen.


Här kommer den stora krukan längtar tills den är färdig, ska sätta de blommor som jag köpte här om dagen.

Det här var lite om vår dag och trädgård. I morgon ska vi åka in till storstaden på gudstjänst. De har en konferens som pågår under helgen med mycket lovsång och undervisning. Missade lovsångsgudstjänsten i kväll för att jag jobbade. Sen ska jag köpa skor till min son och en överraskning till min man som fyller år i veckan.

Ha en underbar dag
Goa kramar
Ina

onsdag 22 april 2009

Äppelträdet...

Kära vänner!

Här har det varit rena sommarvädret i dag sol och varmt. Men jag har blivit lite förkyld och det är mindre roligt. Längtar lite till helgen då man får sovmorgon och får vara hemma och pyssla lite.

Funderar på våran trädgård. Den ger mig en huvudbry, med både spänning och avsky. Jag drömmer om en perfekt härlig lummig trädgård med beschåer, stora stenar, äppelträd, staket, uppbyggda etapper... plommon träd, altan och en GRÖN gräsmatta och inte en grön mossmatta. Ja, det finns mycket jag skulle vilja göra med våran trädgård. I går så hittade jag våran trädgårdsritning som förra ägaren hade gjort och hennes drömmar om denna trädgård. Jag kommer nog att förverkliga en del av den. Kom på att jag kanske ska göra en (plan)ritning och utgå från den så man har planerat den lite så man inte behöver plantera om äppelträdet. Vi har ett äppelträd som förra ägaren hade satt för nära huset och som inte växer något så det måste vi ta bort. + ta bort ett gammalt äppelträd det är lite tråkigt och väldigt gammalt.... Men jag hoppas att det en dag ska bli en fin trädgård.

Ha en trevlig torsdag och goa kramar
Ina

söndag 19 april 2009

Cementkrukor.... Trädgård....




Hej Vänner!
Nu är helgen till ända och vi har haft det trevligt. I går var vi hemma och städade på förmiddagen och solen och blåsten gjorde sitt nu är snön snart borta nu är det bara lite högar kvar. På kvällen gick vi på konsert i vårt lilla kapell här i byn. Det var gospelkören, Barnkören och sångarna som sjöng. Vi hade lotterier till förmån för fåran fasad på kapellet som har stort behov av renovering. Min son satt i mitt knä lugnt och stilla i en hel timme. Han var helt underbar och go.

Idag har vi varit på gudstjänst på morgonen sen fick vi middagsbesök av underbara vänner. Vad vore livet utan vänner. Tack för att ni kom.

Nu har sonen somnat och lugnet har lagt sig och jag har börjat att planera sommaren. Jag ska ta bort en hallonbuske som står lite olägligt och råkade tala om det för min son som blev helt förkrossad, nej mamma inte den busken, han älskar hallon. Det gick inte att förklara för honom att jag ska bli en ny längre bort. men det ordnar sig hoppas jag. I sommars var vi och hälsade på några vänner och hon har gjort de här betongkrukorna. Så jag ska börja göra former nu och gjuta några till sommaren. Ni får se bilderna senare....

Min Trädgård är en katastrof... DESSA BILDER ÄR INTE MIN TRÄDGÅRD utan min kompis men jag har tagit bilderna. Önskar att det vore min. Hade jag några miljoner skulle jag leja bort den och få den färdig jag får bara huvudverk när jag tänker på den..... HJÄLP...

Ha en trevlig vecka och goa kramar till er alla.
Ina

torsdag 16 april 2009

Nytt halsband


klicka på bilden så blir den större...

Vet ni att det snöade hos oss i natt och i morse. Vi som trodde att det var vår men så var det inte. Önskade dessutom att jag hade dun jacka på jobbet idag. I förrgår så kom min son hem med en tusselago och det fanns några till men de vågade inte plocka för att andra skulle få se dem mä. Eftersom de var så få. Nu var denna dag till enda nästan... Det bästa jag vet när jag har jobbat är när jag kommer till förskolan och ska hämta min son när han kommer springande och ropar mamma och slänger sig runt halsen och gosar... visst är det underbart. När vi sen kom hem så åt vi Etiopisk mat som min mor har gjort till oss i påsk som vi fick med oss och det var så gott. Glömde ta en bild på det men jag har gjort ett nytt halsband som jag tillägnar min mor Tirrunech det heter "Mor & Dotter". Det är glaspärlor och kedjan heter igentligen mor & son. Det är ett långt halsband.

Än en gång tusen tack för era kommentarer det är så värmande att läsa alla dessa ord. Hoppas att ni får en trevlig fortsättning på veckan.

Goa kramar
Ina

onsdag 15 april 2009

VINNAREN AV HALSBANDET & ARMBANDET...


ÄR DRAGET...

Vad kul att så många ville vara med och tävla om halsbandet och armbandet. Det var roligt att ni tyckte om det.

VINNAREN
blev bloggen
"Underbara hem"
Ett stort GRATTIS

Maila mig din adress så skickar jag den till dig.

Tusen tack för alla era GOA kommentarer om mina halsband. Jag kommer nog att starta fler tävlingar i framtiden. Hoppas att ni får en skön dag med sol och värme.

Goa kramar
Ina


tisdag 14 april 2009

Tog hammaren och här kommer resultatet...

Större bild... klicka på bilden

Ett nytt halsband...
Det får heta "Familjen"
Det är ett kort halsband

Goa kramar
Ina


GLÖM EJ TÄVLINGEN LÄNGRE NER BLAND INLÄGGEN
DRAGNING 15/4
LYCKA TILL

måndag 13 april 2009

Kommer ni ihåg!!!...


För ett tag sedan så visade jag en bild på vår vattenpump som var begravd i snön 30/3 ...

Nu är det äntligen vår. Vi har varit borta och hälsat på släkt och vänner i några dagar och när vi kom hem så var allt helt förändrat det var vår... Ni skulle ha sätt vår lille son när han kom hem det var som en kalv på grön bete. Han blev helt lyrisk och började gräva direkt. Vi såg gräsmattan och den stora snöhögen på gården var nästan borta, ja helt fantastiskt... Fick börja med att rensa bort lite gamla ljung, och höstblommor som ska planeras ut som stod i storkrukan vid ingången tidligare... ja så härligt klockan var 18,00 och vi hade 12° och sol...

Vi fick ställa in dragpulkan och sparkarna och i morgon ska vi rengöra skidorna och ställa undan dem för nu hoppas vi att den tiden är över. Snö skyfflarna åkte in i förådet och vad fint det blev efter det tomt liksom... Nä, ha det så bra och...

Goa kramar
Ina

GLÖM EJ TÄVLINGEN LÄNGRE NER....

onsdag 8 april 2009

Ägg....

Hejsan alla go vänner!
Nu närmar vi oss påsk och jag har påskpysslat lite ska ta in lite ris men sen får det vara för i år. Det här porslinsägget köpte jag för några år sedan och jag är väldigt förtjust i det.


Här är kakulerade ägg som jag har satt på lite bast och ett hänge i lintråd. ska hänga i påskriset.


Sen så har man ju blåst ur ägg i sina dar... här är resultatet.... om man sköljer dem ordentligt så kan man spara dem länge.

Jag ska nu prioritera min familj under påsken så vi hörs och ses senare.
Många goa kramar och

GLAD PÅSK!

Glöm ej tävlingen längre ner bland inläggen.

måndag 6 april 2009

Gott, gott, gott....


Hej goa vänner!
Har precis haft några goa vänner på besök och gjorde en go kladdkaka och bjöd på. Här kommer både bild och recept... Hoppas att den smakar... (Älskar kladdkakor, choklad).

RECEPTET

Smält samman
200 g margarin
200 g mörk blockchoklad

Vispa ihop
4 st ägg
2 dl strösocker

Rör ner i smeten
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
margarinet + chokladen

Grädda i en rund form i 200° tills kakan är gräddad i kanten.
servera med grädde och färsk frukt.

LYCKA TILL
Goa kramar
Ina

Glöm ej tävlingen längre ner bland inläggen.

lördag 4 april 2009

Hus & Hem...


Ja, Den har kommit redan i tisdag. Men den har jag inte hunnit öppna förren nu och har barit hunnit skumma igenom. Denna vecka har sprungit iväg... men det har varit bra. Jag har fått möjligheten att jobba på en förskola och det har gett mig mycket energi denna vecka. Fast man är ju trött efter en arbetsvecka.


Här kommer två vackra spikar i smide. Som ligger på vår hylla på toaletten...


Min man D har skapat den utifrån mitt önskemål.

Ni kommer att få se fler bilder från toaletten. Min man har byggd den från start när vi flyttade in så fanns den inte hela rummet var en oinrett rum som vi styckade av en bit till toalett. Mer bilder senare.

Det är så roligt att få så fina kommentarer av er. Jag säger bara tusen, tusen tack. De betyder så mycket och man blir så glad av dem. Man längtar att få kolla bloggen för att kolla om någon har skrivit, visst är man konstig?

Kolla gärna in min tävling längre ner i spalten man får gå ner en bit. Det är några inlägg i mellan...

Goa kramar
Ina