onsdag 23 juni 2010

Sakta men säkert så blir det lite trädgård i år med....

Hej Goa vänner!

Satte lite blommor i krukor vid lillstugan. Som förhoppningsvis blir målad vit med gråa knutar efter midsommar när svärfar och svärmor kommer på besök. De ska få sova i stugan som nu är klar inuti förutom bänken som ska målas vit och sen ska den inredas. Till både förråd och gäststuga.

Sen nästa projekt... Växt huset ska skuras och fyllas med jord och plattor... någon gång. Men skuras ska det i alla fall. Jag har gjort två rabatter en på varje långsida, den här sidan har blivit jordgubbsland och sen har jag två blommor som jag har fått av en väninna här i byn (kommer inte ihåg vad de blommorna heter). Två pallkragar och en har kommit på plats med jordgubbar... det ska bli 4 st...

Växthuset står på träplankor som ska bytas ut innan vi fyller det med sand och jord... Sen så kommer kanterna att fyllas med stenar... Många stenar blir det.

Vi har satt ner 30 jordgubbs plantor och har 30 kvar....
dessutom fick vi 5 amplar med jordgubbar. Så balkongen och jordkällarhuset fick några amplar... Sonen har varit jätteduktig och hjälpt mig att vattna och grävt hål så jag skulle kunna sätta. Han ska fylla 5 till hösten och gillar trädgården, i alla fall att vattna och klippa, men rensa kan mamma få göra.


Här är ett skuggig plats som jag har satt en vit doft ros som ska bli en buske så nu ser den lite klen ut... Plattorna håller jag på att borsta rena inte det lättaste. Några tips?

Men det har kommit några vit/rosa knoppar....

Här är en buxbom som inte mådde så bra som jag klippte ner och vi får se om den tar sig. Hoppas!!

Den stora rabatten pågår det rensning och grävning så bilden kommer när det är helt tomt...

Inte så trevliga bilder men så är det just nu, jobb, trädgård, huset, familjen tar sin tid. Jag hoppas att ni får en underbar midsommar och sköt om er.

Goa kramar

onsdag 9 juni 2010

Rabatt...

Sonen tog ett kort på mig i trädgården och fick med mig på bild.

Hej alla goa vänner!

Nu har projektet rensa ur rabatten börjat... De som bodde här före oss hade inte gjort något åt denna rabatt på minst 6 år och vi har inte gjort något på 7 år så nu så tar jag nog bort allt.

Det är mycket grästuvor mellan blommorna och en del vilda blommor.


Den blomman som är närmast skottkärran kommer att vara kvar ett tag till, sen ryker den för förhoppningsvis kommer det att vara en altan här framöver... vi har härlig kvällssol på denna sida. Den här rabatten är för nära huset så det blir så trångt. Sen ligger grannens åker så nära.


Vet ni vad detta är för bomma?


Eller denna?


Här har i hittat ett körsbärsträd precis mellan vår gård och grannens äng... Vi har klippt gräset runt och förra året kom det massor med goda körsbär.


Här börjar våra syrener att blomma, och häggen blommar än så.... mellan hägg och syren... stämmer inte riktigt här....

Jag har nu hunnit längre med grävningen men ni ska få se mer sedan... lite tomt just nu men det ordar sig. Men jag tror inte att jag kommer att få någon altan i år tyvärr. Men hoppas på nästa.

Ha det så gott och goa kramar


torsdag 3 juni 2010

Award...



Jag har fått en Award av gulliga Anette med bloggen Syster Yster gissa om jag blev glad, Hade glömt bort det och det var en glad överaskning. Stort Tack!!

Det man ska göra är att kopiera in awarden i sin blogg, sen länka till den man fick den av, sen skicka den vidare till 7 bloggare och länka till dom.

Jag skickar den vidare till:

Den gamla skolan

STENLYCKA

Min skattkammare

Vit stjärna

Vitt hus med vita knutar

Det vita dårhuset

Vita små hjärtan

Och sen 7 saker om mig:

* Gör allt i sista stund
* Jag är en norrlänning
* Rätt dåligt humör inför mens
* Kan inte ha kakor hemma för då äts de upp
* Klarar mig inte utan att få designa smycken och inredning (Tyvärr inte alltid tid och för dyrt)
* Går inte att prata med mig innan jag vaknat ordentligt
* Är nog mer av en idé spruta och gillar att se för mycket framåt än att leva i nuet.
Ha en bra kväll.
Kramar