lördag 29 maj 2010

Här går det undan....

Hej goa vänner!

Har glömt att vi har ju sprungit (gått) vårruset i tisdags och här är det några glada motionärer. Jag gick med ett gäng glada mammor på öppna förskolan och arbetslaget. Sen så blev det så klart mumsande på go mat och go gemenskap. En underbar kväll med en hel del skratt.



Idag så har vi cyklat ett lopp runt Viggesjön. Som jag var med och ordnade vi var inte så många som jag hade hoppats på men vi hade kul i alla fall. De cyklade jag tittade på och fixade lite tills de kom tillbaka. Min härliga och goa vän fixade fikat och grillen och jag såg till att lotter såldes och tog tiden. De var duktiga på att cykla och vi hade tur med vädret. Det var uppehåll under hela tiden. När allt var klart förutom städning och undan plock så går jag och stukar foten rejält och det gör fantastiskt ont men jag får expert hjälp av Ingela, tusen tack. Hon lindar foten och Gunilla kommer med fika, vilken servis.

Tog sen vägen förbi några vänner och hämtade hem sonen som hade fått följa med några goa vänner hem och leka en stund. Senare så sprack solen fram och vi fick 23° varm. Jag fick sitta och ha en lugn och skön stund i solen medan sonen var överlycklig över att få åka och köra en åkergräsklippare, sån har inte vi... Tack för att vi fick ha en mysig stund hos er.

Jag och sonen åkte sen in till staden och hämtade mannen som hade varit på foto kurs och vi tog vägen förbi Plantagen och handlade röda och svarta vinbärsbuskar, en doftros så klart blev det en vit. Sen blev det så klart 2 st vita pelargoner "Mårbacka".

Men nu är det så sent så jag får gå ut i morgon och plantera. Ha en trevlig söndag och sköt om er.

Goa kramar

onsdag 26 maj 2010

Trädgården har börjat ta form med tomma rabatter...

Rensat bort det gamla och det nya ska grävas ner...

Hej goa vänner!

Nu har mycket av min tid varit i trädgården, jobbet, smycken, familjen ja, tiden har liksom gått i från mig. Men rabatterna är nu rensade och klara. En del har fått bli helt tomma medan två har fått vara kvar. En ska jag plocka plantor ifrån och sätta vid växthuset för att spara sen ska jag tömma den rabatten och så gräs där istället. Det är bara ogräs och tar för stor plats. Men man inser vad det tar tid och va tungt det är med all jord som flyttas hit och dit. Vi ska även jämna till den mossiga gräsmattan där vi körde upp i höstas när vi flyttade växthuset. Så jag hoppas att det kan bli någorlunda vackert till sommaren i vår trädgård.

I kväll så hade jag ett smyckesparty hos en väninna och hade väldigt trevligt så vi glömde bort tiden, blev rätt sent. Men det blev en del halsband sålda så det var trevligt.

På lördag har vi "Cykla för livet" runt Viggesjön dagen. Vi ska samla in pengar till vår kyrkas Missions projekt i Kongo och Thailand. Så nu har jag en hel del att fixa inför det så det kör ihop sig ibland. Med både jobb och fritid... Ibland är det jobbigt att vara arbetslös och måste ta alla jobb man får... svårt med planering ibland... Men jag gillar att jobba även om det blir körigt ibland. Så ibland önskar man att det fanns 40 timmar / dygn istället.

Vi kör ju även "Mulle" här i byn nu och det är så roligt. Jag och tre andra är ledare och det är många underbara barn med.I söndags fick de träffa Mulle för första gången och fick leka med honom, vilken lycka. Mulle hade även byggt ett vindskydd till barnen. Även min son älskar det och man har ju själv små goa minnen från då man själv gick i Mulle. Har ni några minnen från Mulle? Skulle vara roligt att höra om dem. skriv gärna en liten kommentar och berätta.

Ha en trevlig torsdag. Goa kramar


fredag 14 maj 2010

Lite roliga bilder

Hej goa vänner!

Här kommer bilder från vårt vardagsrum på övervåningen. Min man har tagit dessa och gjorde så att de blev så här häftiga... Han fick ju en kamera nu när han fyllde 40 år... En NIKON. Så nu hoppas jag att han kommer att ta mer bilder och att bildkvaliteten blir bättre här med.



I dag har vi städat och fejat. I morgon så kommer vi att fixa lite i trädgården med att gräva en rabatt vid växthuset där jag ska ha kryddor, och på andra sidan där det är skugga tänkte jag sätta ormbunkar om det funkar. Idag fick vi även ett stort lass gödselkompost som ska spridas lite i rabatterna. Det växer så dåligt hos oss så nu hoppas jag att det ska komma igång...



Sen i morgon kväll så kommer mannens bror och svägerska med barn på besök och det ska bli riktigt trevligt. Så vi får se vad vi hittar på...

Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg.
Goa kramar

onsdag 5 maj 2010

Mycket har hänt sedan sist...

Loppis fynd


Hejsan alla glada vänner!

Nu har våren kommit med både snöstorm och regn om vart annat. I går så snöade det här det kom väl ett par cm som tinade bort på en gång. Jag som hade planterat ut en del blommor... jag hoppas att de klarar sig. Här är lite fynd från loppisen, ett rivjärn och några kakformar men även en fin sockerlåda som jag så gärna ville ha. Men den bilden kommer senare när jag vet vad den ska fyllas med...


Jag har lånat svärfars systemkamera så jag fick en bättre bild av min favorit inredning som annars har blivit så blåtonig. Vi har ju creamfärgade randiga tapeter och inte blåa...

Jul ljusstaken har fått stanna kvar i vår men med vita stenhjärtan istället...


Denna fina skål har jag fått av min goa moster i Stockholm. Det var min gammelmormors vist är den vacker.



Fick även denna vackra tea service...


Sen har mannen fyllt 40 år så det har varit stort kalas med mycket folk och mycket förberedelser. Har inte så många bilder från kalaset... men roligt hade vi. STORT TACK till alla som kom och gjorde denna dag möjlig och underbar.

Har även tagit fram cykeln och börjat min väg till ett bättre och sundare livsstil... =0) om det nu går... Min man säger alltid "Hur länge håller det då" typ... men nu ska jag nog försöka göra honom förvånad... men jag gör ju detta för att må bra själv. Så när jag har städat färdigt i dag så ska jag cykla 2,1 mil med sonen där bak och en picknick korg med frukt och något annat nyttigt.

Har även uppdaterat min smyckes sida INAS SMYCKEN kolla in den.

Ha en fortsatt trevlig dag och goa kramar