tisdag 22 december 2009

Dan före dan före dopparedagen...

Hej Goa Vänner!
Har har det jobbats med en hel del saker, det har pyntats, skottats, bakats, gjort godis, klätt granen, julkorten är skickade, alla halsband och julklappar klara, ja... allt för att det ska bli jul... Det doftar gott med pepparkakor, godis, granris... Ute är det -23° kallt och en massa snö... så nu får gärna JULEN KOMMA...


Jag vill önska er alla en riktigt...

GOD JUL
&
ETT GOTT NYTT ÅR!


Med en liten...
JULKAKA

200gr smör
2 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
6 ägg
200 gr sötmandel
130 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal från 1/2 citron
1 tsk kanel
200 gr blockchoklad av hög kvallitet

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. Mal den oskållade mandeln.
  2. Rör det rumsvarma smöret vitt och pösigt med sockret och salt. Tillsätt ett ägg i sänder och rör om väl mellan varje ägg.
  3. Blanda under omrörning ner sötmandeln, rivet citronskal, kanel, det med bakpulvret väl blandade mjölet och till sist den grovhackade blockchokladen.
  4. Skrapa ner den tjocka, tröga smeten i en välsmord och bröad kakform (1 1/2 l). Grädda kakan i mitten i ugnen i 50-60 min eller längre. Prova med sticka. Täck kakan under gräddningen med folie så att den inte får för mycket färg.
  5. Ta kakan ur ugnen så snart den lossnar från kanterna men kanske har kvar en liten kladdig kärna. Låt den svalna i formen. Hållbar i kyla i flera veckor om den ligger i tät plastpåse.
Hoppas ni alla får en trevlig och mysig jul tillsammans med goa vänner.
Sköt om er och goa kramar till er alla.

onsdag 16 december 2009

För trött för att skriva... Men nu är det vinter...


Hej Goa vänner!


Här har det snöat några dagar och jag är fullkomligt lycklig, Jag älskar verkligen vintern. Det är så härligt att känna snöflingorna dingla ner i ansiktet, höra knarret under skorna, ta en promenad i den kalla vinternatten och se på stjärnorna.... Men vad gör man när man ligger hemma i feber och ingen ork.... Men nog med det...

Jag lovade ju att jag skulle visa adventsljusstaken som jag har gjort en gång i tiden så nu fick den komma fram igen med nytt grus och nya ljus. Fördelen är att jag kan ha den stående fram till vårkanten... Jag tar bort siffrorna och banden. Jag gillar den jättemycket men den tar plats i vårt lilla matrum.

Ni får förlåta att det har dröjt så länge med att skriva, men det har hänt en hel del sedan sist... Julspel, smyckets tillverkning och lite annat pyssel så tiden har inte riktigt räckt till.

I lillstugan har snart alla innerväggar kommit upp. Det blir råspontat både i taket och på väggarna, och så klart kommer det att bli vita väggar....

Nä, nu måste jag gå och lägga mig och ta det lugnt, är lite förkyld har legat i feber sedan i söndags och nu börjar jag bli less, hoppas att kunna bli frisk till på fredag så jag kan jobba och vara med på julfesten som vi i föräldra rådet har ordnat för förskolebarnen här i byn så det känns kul vill inte missa...

Ha en bra torsdag och goa kramar

lördag 5 december 2009

Helgen är här...


Hej alla goa vänner!

Nu är helgen här och vintern tycks hålla sig lite på avstånd, vi har ju haft det så underbart med -° hela veckan tills nu när det lilla snön vi fått försvinner. Sakta men säkert...

Helgen har börjat bra med en underbar sovmorgon med lugnt i huset. Mannen och sonen är ute och snickrar på vårt lilla gästhus/förråd... Så nu är det isolerat och nu hamrar han på innertaket så snart är det dax med väggarna när elektrikern har varit där och godkänt ledningarna. Åh vad roligt och spännande, jag skissade på rummet i går lite och det blir bara roligare och roligare.

Men har även börjat bona om lite i sovrummet... Jag satte upp denna underbara ängel mellan garderoben och dörren så fanns det en liten vägg där passade den perfekt.

Halsbandet "RONJA" 295:-
Bilden blev inte så bra men jag kan inte ta om den redan slagit in den.

Jag hade ett smyckeparty i onsdags och det var enormt roligt, många köpglada damer och tjejer... så många nya kombinationer det blev så nu har jag en hel del att göra innan Jul. Men det finns tid för fler beställningar också.

Idag blir det städning och smyckes tillverkning men även ordna min STORA adventsljusstake kommer att visa den sen. Var i stan och köpte stora block ljus igår. Det var skönt att strosa själv en stund på stan utan sonen eller mannan. Jag tror man behöver det ibland.

Ha en riktigt skön och go helg och goa kramar

tisdag 1 december 2009

Kolla vad jag vann....

En underbar klocka från Git med bloggen "Ljuvligt lantligt". Den kommer att passa perfekt i köket när det har blivit renoverat någon gång på 2020-talet eller nåt, men jag sätter upp den tidigare den passar även nu i vårt allrum på övervåningen. TUSEN TACK! till GIT

Hej alla goa vänner!

Snart är det dags för en tävling här med, jag har haft över 5000 besökare detta år och det skulle jag ju fira. Trodde nog inte det när jag började blogga. Så en tävling dyker nog upp här snart om jag hinner före jul annars blir det efter... Det är ju rätt mycket att stå i nu för tiden. Det är rätt mycket av smyckes tillverkningen som tar min tid och jobb och andra pyssel i hemmet. Men håll ögonen öppna så dyker det upp så småningom.

Ska ha en smyckes visning i morgonkväll så det känns lite spännande och roligt med nya människor och deras tycke och smak. Man hoppas ju att smyckena ska falla dem i smaken. Nä, nu måste jag göra allt färdigt för morgon dagen.

Ha en underbar onsdag och goa kramar till er alla.