lördag 28 november 2009

Afternoon tea....


Är nu till enda... Kakorna är nästan uppätna tevattnet har kallnat, kaffet slut, disken är avklarat men man kan fortfarande känna doften av gemenskapen, glädjen, julfriden, kakor nu är det advent... Det kändes lite vemodigt att låsa dörren till kapellet och inse att nu var det klart. Men...

Lingon och pepparkaksmuffins

Va, kul vi har haft idag det har tyvärr inte varit så många man hade hoppats men vi som var där hade fridfull gemenskap runt borden och de verkade nöjda. Det var ett trettital som tittade in och förgyllde vår dag. Det var ett riktigt stort buffebord med en massa smaskiga kakor och scons. Nog blev man mätt på alla godsaker men det blev en del över så... Imorgon ska vi fortsätta försäljningen på kakor, kolor, marknadsnogat, blomstergrupper mm. Då är det 1:a advent gudstjänst i kyrkan med barnkören och sen är det så klart fika så då går de nog åt kakorna som blev kvar.
Beskvier, noblesskakor, kolakakor, hallongrottor, tryffel

Cheese cake med lingon, choklad, pepparkaksbotten

den var en hitt... Ni ska få receptet när jag har fått det... kanongott.


Så klart var det scons med marmelader, lemon curd, ost och grädde många blev förvånade att man kan ha grädde till sconsen och det är gott.



Nu är man lagomt trött och ska nog avsluta här och lägga mig på soffan och ta det lugnt en stund benen värker och ryggen lika så...

TUSEN TACK ALLA SOM VAR MED OCH HJÄLPTE TILL, NI ÄR UNDERBARA!

Ha en trevlig kväll och söndag goa kramar

Nu är det ÄNTLIGEN dags...


För AFTERNOON TEA!!


Idag kl 13.00 så öppnas portarna till Bethel och afternoon tea. Det känns så spännande och jag hoppas att det kommer mycket folk och att de får roligt och en stunds avkoppling med ett gott te eller en kopp kaffe... Ska ta lite bilder och lägga ut senare i kväll. Den här tidningen hittade jag i affären och fastnade för och den kan jag rekommendera. Ska lägga ut ett gott recept sen.

Ha en riktigt trevlig dag och goa kramar.

tisdag 24 november 2009

Lite julpyssel i pausen...

Hej Goa vänner!

Här kommer ett snabbt inlägg... Ugnen är på och jag väntar på att degen ska svälla lite och ugnen ska bli varm... under tiden gjorde jag dessa på 10 minuter... Det är ju modernt att sätta sådana här siffror runt blockljus till jul så det ska jag också göra och ni får se resultatet lite senare. De kommer att sitta fast på ljusen med något som jag inte riktigt vet än om det blir med pärlor eller spets... Vi får se. Nä nu måste jag ner och baka igen...

Ha en bra kväll och morgondag. Goa kramar

lördag 21 november 2009

Afternoon tea bakning....

Hej alla goa vänner!

Tiden rusar iväg och det har hunnit bli lördag. Och hela dagen har gått åt att baka och förbereda lite inför nästa helg då det är Afternoon tea i vår kyrka i byn. Vi gör det till förmån för missionen "Ge för livet" "Bröd till bröder". Så nu hoppas vi på att det kommer mycket folk. Det är på lördagen den 28/11 mellan kl 13,00 och 16,00. Det blir levande musik, scons, marmelader, ostar, tårtor, kakor, ja massor med gosaker...





Franska pepparkakor

Min son var med och bakade idag och det är inte det lättaste alla dar men det är kul ibland när man inte är stressad han gör rätt men det tar sån tid... Idag har jag behövt massor av tålamod...



Det här är hjärtgräddkola med smak av vanilj.

Vi gjorde även kola hjärtan med chokladsmak och jag lovar de blev kanon goa. Tur att det blev en del smet över och de hamnade i sonens och min mage... mådde lite illa efteråt men det var det värt.
sen slog vi in dem i bakplåtspapper sen ska vi göra små paket till försäljningen på lördag.



Men vi har inte bakat färdigt så.... det kommer mera....

Men min man har inte varit sysslolös i dag han har varit ute och snickrat på lillstugan så nu är det helt klar på utsidan förutom målningen som vi kommer att göra till våren, sommaren. Så nu är det bara insidan kvar... så snart kan jag börja inreda...

Sen har jag världens goaste man här om kvällen så fann jag en liten present under kudden.... det var E.M.D nya julskiva som låg där... och det var klart att man blev överraskad men glad. Så den har gått varm här under dagen så nog har man lite julstämning... Men städningen får komma efter nästa helg... då ska jag börja med adventstädningen och pysslandet.


Ha en riktigt härlig helg och goa kramar


tisdag 17 november 2009

Corinnes kladdiga chokladmuffins...

Corinnes kladdiga chokladmuffins

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
5 msk cacao
2 tsk vaniljsocker
100g smält smör
en nypa salt


Ställ ut muffinsformar på en plåt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker en liten stund.
Blanda mjöl, cacao, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och rör tills smeten är jämn och fin.
Lägg ungefär 1 msk smet i varje form.
Sätt in muffisen i mitten av ugnen och grädda i ca 8 minuter.

Det här är ett snabbt och lätt recept som går att göra tillsammans med barn. Jag och min son som är fyra år gjorde dessa för en stund sedan och sen blir de ju väldigt goda.

LYCKA TILL

torsdag 12 november 2009

Inspirationen...



Hej Goa vänner!


Nu är det dags att skriva igen, det var ett tag sedan. Här har snön kommit och gått igen... Men det ligger kvar ett tunt vitt frost/snötäcke... Vi har -3° och mörkt. Men livet leker ändå jag har precis varit och tagit influensa sprutan och sonen tog den förra veckan så nu är det gjort. Var lite i valet och kvalet hur vi skulle göra men beslutade oss ändå för att ta den. Så nu hoppas vi att vi gjort rätt.

Sen så har jag och sonen varit ledig idag så vi har bakat Corrins kladdiga muffins idag (se bild i morgon). Dom ska var till kyrkans Afternoon Te den 28 nov. Som vi ordnar till förmån till missionen "Ge för livet" . Det är något som jag brinner mycket för och det ska bli så roligt att baka och stöka inför det. Så det kan bli lite olika receptinlägg under tiden fram över.

Stugbygget ligger lite efter men nu är det strax klart på utsidan och vi ska börja på insidan och hoppas att vara klara i vår, men ni vet ju hur det är... vi får se... bilder kommer lite senare... är för mörkt att plåta.

Sen är jag så glad för alla kommentarer och era goa ord. Jag är ju snart uppe i 5000 besökare så det blir nog en tävling fram över, så håll ögonen öppna. Vi får se om det blir ett halsband eller en inredningsöverraskning.

Detta halsband gjorde jag i dag åt en vän som har beställt ett halsband och hon har inte sätt detta men hoppas att det ska bli bra. Gå gärna in på min smyckesblogg INAS SMYCKEN Kolla in den, kanske hittar du någon snygg julklapp till dig själv eller någon annan.

Är ni intresserade så håller jag även SMYCKESPARTYN i alla fall för er som bor här i Västernorrland. Vill ni ha någon annanstans så kan vi kanske ordna det med. Ni bjuder in ett gäng vänner på fika och jag kommer och visar mina smycken och ni får en gåva som värd. Är ni intresserade så maila mig på...

inas_smycken@hotmail.com

Ha en trevlig kväll och goa kramar

fredag 6 november 2009

Var går gränsen för vår styrka?



En liten flicka hade tillbringat hela förmiddagen på stranden. Den gula hinken, plastspaden och lastbilen med flak var redskap hon hade för att bygga sitt allra finaste sandslott. Och stort hade det blivit. Nu var det dags för vallgravar, vägar och tunnlar!

Flickan grävde och grävde med sin leksaks spade när hon plötsligt stötte på en stor sten. Stenen låg mitt i vägen för den mäktiga vallgraven som skulle skydda slottet.

Hon kämpade och kämpade för att gräva upp stenen och flytta den. Men hur h0n än slet så lyckades hon inte rubba den en enda centimeter. Stenen låg där den låg.

Till slut satte hon sig ner och grät, både av trötthet och av ilska. Vad skulle hon göra nu? Hela sandslottet kändes plötsligt förstört.

Då kom flickans morfar gående. Han blev först orolig över tårarna.

"Vad är det som har hänt?" frågade han och tog upp dotterdottern i famnen.

"Jag kan inte flytta den stora stenen som ligger i vägen för vallgraven", snyftade hon.

Morfar satte ner flickan på stranden ingen och satte sig på huk.

"Men varför använder du inte hela din styrka?" frågade han vänligt.

"Det gjorde jag!" svarade flickan.

Nu grät hon ännu häftigare. Tyckte morfar inte att hon hade kämpat tillräckligt hårt?

"Nej, min vän, det gjorde du inte", svarade han. "Du bad inte mig om hjälp."

Med de orden tog han bort stenen, så att flickan kunde bygga färdigt slottet.

ur boken "Det är aldrig kört"

Ja, visst känner man igen sig, jag är väldigt dålig på att be om hjälp. Ibland glömmer jag även att be GUD om hjälp, när jag vet att det hjälper. Man sliter ofta med saker och ting själv. Det gör ont. svårt att lösas, men om man vågar be om hjälp av andra eller av Gud så kan mycket lösas.
Vi är starka tillsammans med andra, vi behöver varandra.

När du hjälper en annan uppför berget,
bestiger du det samtidigt själv.

VÅGA HJÄLPA OCH TA HAND OM VARANDRA

Ha en underbar helg många goa kramar