torsdag 29 oktober 2009

Award


Jag har fått en award. Från Syster Yster hon har en helmysig blogg och är dess utom en underbar svägerska... man har tur att få en award av henne. Så jag tackar för awarden. Med denna så följer uppgiften att skriva 7 saker om mig själv samt sedan viadrebefodra till 7 andra bloggare. Här kommer lite info om mig.

1. Jag är född och uppvuxen i Umeå i Norrland å är Norrlänning även nu men i en annan stad i mitten av Sverige.
2. Jag gillar att sjunga gospel och är med i en kör.
3. Älskar att träffa släkt/familj och fira födelsedagar, överraskningar mm.
4. Hatar att göra rent havregrynsgrötsgrytan.
5. Har dille på att dricka caffelatte... och fikabröd.
6. Avskyr när man pratar illa om någon.
7. Gillar att överraska någon och göra någon glad. Avskyr att inte ha någon inspiration till skapande.

Jag skulle vilja ge denna award till alla som läser detta inlägg, det är svårt att ge några få bloggare när jag tycker om så många. Alla är värda att få den. Ni är så goa och inspirerar mig så mycket i mitt liv och skänker så mycket skratt och glädje.

Men Jag vidarebefordrar denna award till några i alla fall....

Home no.1
HELENA-SKARP
Drömmar om vitt och shabby
Den gamla skolan
Viveka i Bläckhornet
I Emmas vita hem
Lantlyckan
En liten extra blogg jag gillar är
Mormor Elsie



Ha en riktigt trevlig helg, mys riktigt ordentligt i höstmörkret.
Goa kramar


tisdag 27 oktober 2009

I vems händer?

Bilden är lånad


I vems händer?


En basketboll i mina händer är värd en hundralapp.
En basketboll i Michael Jordans händer är värd flera miljoner.
Det beror på i vems händer det är.

Ett tennisracket i mina händer är värdelös.
Ett tennisracket i Pete Samras händer är en världsmästartittel.
Det beror på vems händer det är.

En stav i mina händer kan skrämma en arg hund.
En stav i Moses händer delar Röda havet.
Det beror på vems händer det är.

En slunga i mina händer är en leksak.
En slunga i Davids händer är ett mäktigt vapen.
Det beror på vems händer det är.

Två fiskar och fem bröd i mina händer är matsäck för ett par personer.
Två fiskar och fem bröd i Jesu händer mättar femtusen.
Det beror på vems händer det är.

Några spikar i mina händer kan bli en trädkoja.
Två spikar i Jesus händer räddar värden.
Det beror på vems händer det är.

Så lägg din oro, dina bekymmer, dina rädslor. dina förhoppningar, din familj, dina vänner och dig själv i Guds händer.

Där kan du vila tryggt.
ur boken "Alltid Älskad 2"

fredag 23 oktober 2009

Helgen är här...





Hej alla goa vänner!


Nu har det blivit helg igen och tiden rinner iväg, ibland undrar jag var den tar vägen... Det är fredag kväll och jag har haft en underbar dag på förskolan och sedan efter jobbet smet jag iväg in till Birsta köpcenter och handlade lite julklappar (ja redan tror det är första gången). Sen så ska jag och sonen på kalas i helgen så lite paket till dem med. Jag passade på att köpa en ny tidning en norsk... "Vackre hjem & intriör" en underbar tidning. Sen så satte jag mig på ett café och läste tidningen och drack en kaffe latte så klart i lugn och ro... Det var så efterlängtat. Det är en last jag har... hm....

Sen blev det lite andra inköp också som detta Zinkhus och tände så klart ett litet ljus i det när jag kom hem och det började lukta bränt och konstigt och zinkhuset blev alldeles brunt i taket, undrar om jag hade för stort ljus, ett värmeljus, men ska det bli så???? jag trodde att man kunde ha ett litet värmeljus... Sen blev det så klart hjärtan två stycket cementhjärtan... lycklig är jag.


Ha en trevlig helg, min började bra och jag hoppas att eran har börjat lika bra. Sköt om er i vintermörkret och njut av tändaljus och mys. Ha det bra goa kramar

torsdag 22 oktober 2009

Besök med blommor...

Hej Goa vänner!

Nu är det snart helg och man jobbar i morgon. Men vi hade lite helg redan i kväll, vi hade bjudit hem några vänner på enkel mat som spagetti och köttfärssås. Var en härlig stund med glass och hemmagjort kola sås mums... De hade med sig denna underbara blomsteruppsättning. Visst blir man glad, vilka underbara vänner man har.

Idag har jag försökt börja storstäda lite med en son som har velat vara med. Det är underbart roligt men även jobbigt, men resultatet blev bra även om man är långt ifrån klar... tar lite längre tid... Men inser att jag har världens goaste son.

Ha en underbar kväll goa kramar

tisdag 20 oktober 2009

Inspirationen är till baka lite...

Hej alla goa vänner!

Här så är det dimma och grått, så det är en innedag. Jag har försökt mig på något nytt, så här blev resultatet, men jag är inte helt nöjd. Sen har det blivit lite rensning av förrådet som förhoppningsvis ska bli klart snart. Väldigt vad man sparar på sig under åren och mycket behöver man inte. Men det är alltid svårt att rensa ut ens liv på något sätt, gamla minnen.... Men nu ska de på blåbergstippen...

Vår dimmiga trädgård....


Nu har taket kommit på plats och nu är det dags för takpappen och sen blir det takplåten... Det börjar likna en stuga nu i alla fall. Det stora röda uthuset är rätt så fult, det snöar in mm. Men en dag så ska det rivas och byggas nytt och annorlunda än detta så det passar in med gäststugan.

Ha en skön kväll och ta det lugnt, många goa kramar.

söndag 18 oktober 2009

Hänt mycket i helgen





Svärmor Margaretha.
Hej alla goa vänner!

Här har det hänt en del under helgen... Det har bakats SEGKAKOR, tyvärr ingen bild på dem men svärmor fick fina bilder som jag får senare... Vi är i goa vänners Bagarstuga och bakar. Man måste värma upp ugnen med ved flera dagar innan baket för att den ska vara tillräckligt varm. Sen gräddar man segkakorna på hällen. Vi gjorde en deg på 4 liter mjölk och 1 liter vatten... så det blev en stor deg i en stor bytta. Vi räknade att vi fick ca 70 st segkakor så vi klarar oss till jul.
Det är tjockare än tunnbröd och mjukt segt underbart gott.



Annika en go vän som ställer upp och hjälper oss med bakningen, veteran när det gäller segkakor.

Sonen var så klart med och bakade med kaveln i högsta hugg.... "-när ska vi baka"....
Sen var jag tvungen att ta några bilder på vår ljung som står ute på gården så vackert nu när andra växter börjar tappa färg och blad...

Så här ser bygget ut just nu... det har hänt lite sedan sist... Väggarna har kommit upp och nu håller de på med tak stolarna så vi får se vad som har hänt tills nästa gång.




Svärfar Stefan

Nu börjar en ny vecka med nya möjligheter och jag hoppas att ni får det bra. Ha det så gott med familjen, vänner, jobb och fritid.

Ha en riktigt skön vecka så ses vi goa kramar.

torsdag 15 oktober 2009

Nya ljuslyktor


Hej Goa vänner!

Kolla in vad fina ljuslyktor som jag har fått av Gunilla en god vän till mig. Hon har skapat dem själv hon är helt otrolig på att fixa och dona. Och hon tänkte på mig precis vad jag behöver. TACK vännen. Sen har jag funderat lite över våran toalett och så här har den blivit men den är inte helt färdig....






Här har jag satt upp ett draperi av ett gammalt lakan med bokstäverna D som min man och E som min son. Inte illa... Sen skulle jag vilja köpa en ny tvålkopp i porslin och så klart vitt, min andra har gått sönder en lite olycka. Sen vill jag ha en origidé (Plast). Nått att önska till julklapp...

Sen har stugan kommit så nu är det fullt upp att få upp den under några dagar. Svärmor och svärfar kommer upp några dagar och det ska bli kul. Ska visa lite bilder på det senare.

Ha en riktigt trevlig kväll och fredag. Goa kramar

söndag 11 oktober 2009

Återvinning av tyger....



Hej vänner!

Nu är snart helgen till ende och jag har fått en del gjort. Jag hittade några linnegardiner i linneskåpet som har blivit lite ojämnt blekt... så jag tänkta att jag kunde ta tillvara på tyget och gjorde två stycken kuddfodral och så här blev resultatet... Jag försökte texta lite (Carpe dies) med pensel men det var inte det lättaste men det får duga till fåtöljen. Sen har jag några gardiner kvar så vi får se vad det blir av dem. Kanske ett kuddfodral till tävling...

Sen har jag klätt in kökssoffan (förra helgen) i grönt tunn vaxduk så att den är lätt att torka av... (liten pojke). Det fick bli grönt fast man vill ha vitt, men det får vänta. Vi ska väl göra om köket så småningom i vitt. Men soffan är gammal och i originalfärg så vi vill inte måla den så den tappar värde (tyvärr).

I vår lilla by så hade vi en barnkörhelg med Ingrid Eriksson i från Mora. Det var ca 60 barn och 30 vuxna... så det var övning hela lördagen och halva söndagen, kl 13 var det dax för en sprakande konsert med fantastiskt härliga barn... Vilken kanon helg...

Ha en trevlig vecka och många goa kramar...

torsdag 8 oktober 2009

Lunch med Gud


En liten pojke bestämde sig en dag för att han ville träffa Gud. Han förstod att det måste vara långt att gå för att komma till Gud, så han tänkte att det nog kunde vara bra att ta med en matsäck. I skafferiet hittade han en påse med bullar som han la ner i sin ryggsäck tillsammans med en flaska hallonsaft. Sedan var han redo att ge sig av.

Ungefär tre kvarter hemifrån fick pojken syn på en park, där han stannade till för att vila lite. Han slog sig ner på en parkbänk bredvid en gammal kvinna, som också hon såg ut att vara i behov av en stunds vila.

Pojken bestämde sig för att äta lite av matsäcken, men när han tog fram saftflaskan kom han att tänka på att den gamla damen kanske också var törstig. Hon log stort mot honom när han erbjöd henne saftflaskan, drack en klunk och lämnade tillbaka flaskan. Hon log ännu bredare när pojken tog fram bullpåsen, och så åt de varsin bulle tillsammans.

Resten av eftermiddagen satt pojken och den gamla damen och tittade på fåglarna, drack lite mer saft, pratade om lite av varje och åt bullar. När det började bli mörkt sa pojken hej då och traskade hemåt igen.

Väl hemma möttes pojken av mamman, som tittade på honom och frågade:"Vad har du gjort i dag? Du ser så ovanligt glad ut!"

"Idag har jag ätit lunch med Gud", svarade pojken glädjestrålande. "Och vet du - hon har det vackraste leendet i hela världen!"

Ungefär samtidigt kom den gamla damen hem till sig. I trapphuset möttes hon av en granne, som inte kunde låta bli att fråga: "Vad har du varit med om idag som fått dig på så glatt humör?"

"Idag har jag ätit lunch med Gud", svarade den gamla damen lyckligt, "Och vet du - han är mycket yngre än man skulle kunna tro!"


Människor ser Gud varje dag
- de känner bara
inte igen honom.

Ur boken "Alltid Älskad 2"


Goa kramar till er alla ha en bra dag.

onsdag 7 oktober 2009

Höstmys...


Hej alla goa vänner i höstmörkret!

Visst är det härligt med kall och klar luft och alla underbara höstfärger... Jag och och min son är rätt lika... När vi kommer hem på kvällen efter en dag på förskolan och jobbet så äter vi mat. Det som är viktigaste är att vi ska mysa med tända ljus och en brasa... Han springer omkring och släcker lamporna så det ska bli riktigt rogivande och mysigt. Jag har världens goaste son (antar att ni har det också).

Hoppas att ni alla har det riktigt mysigt nu i höstmörkret, tänd lite ljus och ta fram mysfilten, en kopp te och mys riktig ordentligt.

Goa kramar

fredag 2 oktober 2009

Nu är kylan här...




Hej goa vänner!


Nu har nog vintern på gång. 1:a dagen jag har fått skrapa rutorna och -1°... Huva va kallt... Men vad kan man vänta när man bor i Norrland och hösten är här för fullt, det är otroligt vackert över Stödesjön och dimman ligger över sjön på morgonen när man åker till jobbet... Man kan inget annat än njuta av höstens vackra natur.

Tänkte visa några bilder på hemmet men det hinner bli mörkt innan man är hemma på dagen så i helgen så ska jag fota lite och lägga ut dem. Så det kommer...

I helgen så ska vi också fortsätta med trädgården och göra ordning den för gäststugan och runt växthuset förhoppningsvis. Nästa helg så kommer stugan så då blir det fullt med jobb hela helgen och veckan som ligger framför så bloggandet får ligga nere lite...

Ha en riktigt trevlig helg och goa kramar