onsdag 23 september 2009

Inte så vackra bilder...


Hej goa vänner!


Nu har det gått några dagar sedan helgen som var full med jobb och kalas. Här kommer några bilder på jobbet i trädgården. Det kändes lite konstigt när de började ta bort gräsmattan för att sedan flytta och ställa dit växthuset. Men det blev bättre att ställa växthuset på den här sidan huset och nu har vi ställt det på lekablock så det kommer upp en bit.



Dags att flytta växthuset... stora och starka män och en kvinna...


Här stod det tidigare framför huset. Men snart kommer det att stå en gäststuga där killarna står. Det som inte syns här är att de har gjort ordning för grunden där huset ska stå. Kommer att stå nära det röda som en dag ska rivas.

En rolig dialog mellan sonen och mannen i dag när de gick från dagis:...

Sonen fick syn på en bil som körde förbi dem...
- pappa, är det där en gammal VOLVO?
- ja, min son det är det.
senare kom det en ny bil mot dem då sa sonen...
-Var det där en VOLVO eller var det en RIKTIG bil.
Medan pappa svarade:
- Nä, det där är en SAAB....

(Sonen fyller fyra år i morgon Torsdag.)


Oh, vad jag skrattade när pappa D berättade händelsen.

I morgon så ska vi äta frukost på sängen alla tre innan mannen åker till jobbet. Sonen ska få ett stort paket hoppas att han gillar det. Vi ska mysa hela dagen imorgon.

Jag har uppdaterat min smyckesblogg klicka HÄR så kommer du dit.

Ha en bra kväll och morgon dag. Goa kramar

lördag 19 september 2009

"Det står en ängel i mitt rum..."

Nu har den äntligen hittat sin plats. Jag har hängt upp den i hallen... Jag köpte den på marknaden i Munkbysjön för några veckor sedan. Den påminner mig om att det finns änglar, även om inte alla har vingar... I dag har det varit goa vänner här och hjälpt till med att förnya vår trädgård med att gräva och flyttat vårt växthus. Stort tack till er.




Trevlig fortsättning på helgen.

fredag 18 september 2009

Helg och det är mycket att göra... bygga och kalas



Armbandet "EVA" 20mm vaxade glaskulor, 22cm långt finns i färgerna rosa, grått, turkost, grönt. 135kr

Hejsan alla goa vänner!
Nu är det äntligen helg igen och denna vecka har verkligen rusat iväg.... Det har planerats och handlats, städats, jobbats och stått i. Det är nämligen kalas här i helgen våran son fyller 4år och det ska firas med pompa och ståt... Med att gräva med en riktig traktor här på landet... Vi ska göra ordning grunden för gästhuset och förrådet. Som kommer i början på oktober. Så lördag kommer några vänner till oss som hjälper till och fixar till trädgården. Vi ska ju även flytta växthuset till andra sidan huset så det blir en hel del pyssel under dagen. Deras barn kommer med så vi blir ett stort gäng på 14 personer. Grilla å äta tårta mm.

På söndag har vi både förmiddagskaffet på kyrkan och sedan barnkalas hemma hos oss.... så det blir en del partaj med tårta å gosaker. Det är min mamma grupp som har hållit ihop i 4år och det är så kul att alla i stort sätt kommer med deras barn som har blivit fler under åren. Så jag räknade med 15 barn å 9 vuxna... Tur vi ska vara ute så nu sitter jag med en tipsrunda...

Sen blev det ett nytt armband "EVA" som jag ska ha på mig när våran kör ska åka till Mora och sjunga med CyndeePeters det kommer att bli jätteroligt det ser jag verkligen fram emot. Så det är mycket just nu. Men jag ska nog klämma fram lite tid med att måla... möblerna som aldrig blir av.
Ha en bra helg och goa kramar

måndag 7 september 2009

Helgen var lyckad med marknad å främmanden...

Sonen ville vara med på ett hörn med nappen...

Hejsan alla goa vänner!

Nu är det måndag igen och nya möjligheter. Helgen har varit god, med vänner på besök från Skellefteå. Vi han med en hel del under helgen. Det var marknad i Munkbysjön och det är en liten håla men blev fascinerad över hur bra den marknaden var. Inte så mycket krims, krams utan mycket hantverk och bakverk. Jag köpte ett betongblad som ljusfat. Sen blev det lite annat smått & gott... Men det blev en ängel i smidestråd som ni får se senare.


Sen plockade jag av våran svartvinbärsbuske och fick i hop detta... Men det blev en halv burk sylt. Hoppas på mer nästa år. Vi hann även med att lägga in 3 kg gurka, koka äppelmos, göra äppeldricka som jag ska hälla upp idag. Mannen var ute i går med sonen och plockade 17 liter lingon, Krusbärsmarmelad, krusbärskräm blev det i torsdags, så här är det fullt upp vill jag lova.

Men nu är det en ny vecka och jag är ledig i dag så det blir mer äppelmos och sen ska vi plocka upp potatisen... med några goa vänner.

Ha en bra dag och goa kramar

tisdag 1 september 2009

Höst = Fjällvandring....


Underbart stenhjärta som låg på vägen väldig stort så jag kunde ju inte låta bli att fota, kunde inte ta med det för det var för stort.

Hej Kära vänner!

Nu är det höst å jag måste så klart ut i fjällen än en gång. Vad vore livet utan att fjällvandra... Har i stort sätt vandrat i fjällen varje år så länge jag kan minnas. För mig är det avkoppling å lugn och stillhet. Något som får mig att ladda batterierna in för vintern.


Vi åkte i år till Vålådalen för att kolla hur det var. Vi hade med oss vår 4åriga son som var så duktig på att vandra. Han fick en egen ryggsäck som han ville så gärna bära hela vägen. Vi gick 3 km om dagen och han gick hela vägen själv så vi hade så roligt. Vi stannade vid en fantastisk härlig fors... Som vår son älskade... Hade det varit varmare och soligt hade jag nog badat, fina små sjöar och laguner.... Vi var ute lördag till måndag och det var tillräckligt för i år. Det regnade och blåste rätt mycket men humöret var på topp.


Här så slåss de om vem som ska laga maten och tamojen som sonen gärna lekte med. De kom överens om att laga maten tillsammans.



Fika paus...



Gillar å klättra så när han blir större ska han bergsklätta... "Jag sätter foten där, å handen där, sen foten där och om jag sätter handen där så kan jag dra mig upp där..."


Sover såååå gott i tält...

Härlig fjällutsikt


Sen måste man ju lära sig riva tältet...





Fika så klart... GODIS.... fika....


Rista fallet


Nu blir det ett tag tills nästa resa...

Ha en trevlig vecka och sköt om er och många goa kramar